jremes

TE-toimisto on ammattitaidottomuuden kauhugalleria

Työkkäri (eli työttömyydenedistämiskeskus) kusee aktiivisesti työnhakijoiden pakkiin monellakin tavalla. Ehkä yleisin tapa haitata ihmisten työllistymistä on pakottaa ihmiset hakemaan paikkoja joihin he eivät ole todellakaan sopivia. Syy siihen miksi ihmiset "kieltäytyvät töistä" ja soittelevat työnantajille vain koska työkkäri käskee, johtuu nimen omaan siitä että työttömyydenedistämiskeskus käskee ihmisiä hakemaan täysin sopimattomia paikkoja

Yleensä koko karenssiin johtava prosessi menee näin: työnhakija saa työhönosoituksen työkkäriltä ja hakee kyseistä paikkaa. Työnantaja toteaa että työnhakija on epäpätevä (mm. puutteellinen koulutus tai ei alan työhistoriaa) ja lopettaa hakuprosessin ensimmäiseen puhelinsoittoon. Seuraavalla viikolla työnhakija saa työkkäriltä karenssikirjeen, jossa sanotaan että hakija on kieltäytynyt tarjotusta työpaikasta "ilman pätevää syytä"

Ja näitä työhönosoituksiahan (tai ns. "työtarjouksia") satelee: ihmiselle jolla ei ole sähkötyöturvallisuuskorttia voidaan "tarjota" sähköasentajan paikkaa. Työnhakija jolla ei ole ajokorttia saattaa löytää postiluukustaan "työtarjouksen" invataksin kuljettajan paikasta. Toinen vastaava ongelmakohta työkkärin toiminnassa on kurssittaminen. Esimerkiksi paniikkihäiriöinen voidaan laittaa surutta asiakaspalvelukurssille karenssin uhalla.

Kuntouttava työtoiminta on sitten täysin oma lukunsa, mutta se on niin iso sotku että en lähde kyseistä asiaa tässä blogipostauksessa puimaan. Esimerkkinä nyt annettakoon tapaus jossa kunta on todennut 86% pitäaikaistyöttömistään työkyvyttömiksi

Lisäksi monen työvoimatoimiston tilat ovat täysin ala-arvoiset tietoturvan osalta. Kyseisissä tiloissa asiakkailla ei ole mitään yksityisyyttä. Muut saattavat siis kuulla asiakkaan sosiaaliturvatunnukset, puhelinnumerot, työhistorian ja jopa pankkitilin tiedot. Kyseiset toimistot ovat oikeita salakuuntelijoiden paratiiseja. Kuka tahansa voi marssia sisään piilotetun nauhurin kanssa ja varastaa yhtä sun toista informaatiota

Lisäksi on tullut ilmi tapauksia joissa työkkäri on sähköisesti levittänyt luottamuksellisia tietoja. Itse asiassa näin on käynyt useampaan otteeseen aikaisemminkin. Kuten Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa. Näin vakavia tietoturvavuotoja ei voi enää paitaa villasella koska on olemassa todella suuri riski että tällaiset tiedot päätyvät vääriin käsiin. Ja jos oikein haluaa tonkia, niin kuka tahansa voi selailla muiden ihmisten työhakemuksia.

Tämän kaltaiset epäkohdat saavat minut kyseenalaistamaan koko TE-toimiston olemassaolon. On täysin typerää että ihmisiä pakotetaan asioimaan tiloissa joissa ei ole minkään sorttista tietosuojaa ja hakemaan tehtäviin joiden suorittamiseen heillä ei ole pätevyyttä. TE-toimiston mukaan nämä "työtarjoukset" välitetään "asiantuntijoiden" toimesta hakijan kokemuksen ja koulutuksen perusteella, mutta näyttää siltä että nämä "asiantuntijat" eivät ole kovinkaan päteviä jos sellaisille ihmisille "tarjotaan" paikkoja joita he eivät edes lain puitteissa suorittaa.

Ratkaisuna koko TE-toimiston voisi sellaisenaan lakkauttaa. Siinä ei ole mitään järkeä että yksi valtion toimisto hoitaa mm. ohjelmoijien, urdun kielen tulkkien, siivoojien, kuljettajien ja puhelinmyyjien rekrytointia. Rekrytoinnin ja työnhaun voisi siirtää vaikka eri alojen rekrytointifirmoille joilla on osaamista oman erikoisalansa rekrytoinnista. Työpaikat ovat auki mm. netissä, ei siihen mitään virkailijalaumaa tarvita valvomaan ja kyttäämään. Mitä tulee työttömyysetuuksiin, ne on jo Kelan vastuulla joten periaatteessa koko työttömyydenedistämiskeskusta (joka on pikemminkin byrokraattinen rangaistusvirasto) ei tarvita mihinkään.

Työttömyys on monelle kova paikka ja työttömät eivät tarvitse yhtäkään lisärangaistusta valtion taholta. On ihmeellistä, miten tällaisen pelleilyn annetaan jatkua. Suomen valtio ei tarvitse yhtäkään vain itsensä takia olemassa olevaa virastoa. Joten mikäli "kestävyysvajetta" halutaan paikata, TE-toimistosta olisi hyvä aloittaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Juuri näin, olisin itse valmis TE-toimistojen lakkauttamisen lisäksi yhdistämään myös sossun Kelaan, niin kenenkään ei koskaan tarvitsisi asioida kuin yhdellä luukulla. Sitten myöhemmin voitaisiin katsoa kuinka tämä organisaatio sulautetaan verotoimiston kanssa yhteen. Kun nyt kerta säästöjä pitää hakea ...

Käyttäjän jremes kuva
Juha Remes

Päällekkäistä byrokratiaa on paljon ja päällekkäinen byrokratia tuppaa synnyttämään mm. pompottamista ja kyykyttämistä. Tuon takia yhdisteleminen ja purkaminen olisi ihan hyvä asia.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Kuinkahan KELA:lta sujuisi lastensuojelu ja muu aikuissosiaalityö, kuin toimeentuloturvan maksatus?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

No mikä ettei! Onhan Kelalla jo nykyäänkin niin päteviä lääkäreitä palveluksessaan, että he pystyvät pelkästään pari paperia lukemalla kumoamaan Suomen arvostetuimpien ortopedien lausunnon eläkkeen hakijan täydellisestä työkyvyttömyydestä.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Itse yhdistäisin kaikki kolme (te-toimisto, kela, sossu) sekä terveyspalvelut perustuloa ja hyvinvointia pukkaavaksi sote-laitokseksi. Joskus tulevaisuudessa voidaan tarkastella maistraattia.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Ensinnäkin mitään sossuja ei tarvita KELAaan.KELA alkaa vuodesta 2017 hoitamaan toimeentulotukiasiat,jotka jo 20 vuotta sitten olisi pitänyt VIIMEISTÄÄN SINNE SIIRTÄÄKIN,kuten on siirretty ELATUSTUKI.ASUMISTUKI(RUOTSISSA AS.LISÄ)jne.eläkkeelle siirtyminen ja kaikki lapsilisiä ynm.myöten on näissä muissa SIVISTYSVALTIOISSA olleet yhden luukun palveluja,NETIN kautta hoidettavissa olevia yksinkertaisia hommeleita.

Sos.tantoille jää toimeentulotuen TÄYDENTÄVÄN OSAN "ARVIOINTI" Näiden ylikoulutettujen ja ylimääräisten,Suomessa eniten sen historian aikana,olevat sos.viranomaiset jne.saavatkin alkaa vaikkapa oikeisiin duuneihin,eli sinne vanhustenhoitoon,ja sinne TODELLISTEN ONGELMATAPAUSTEN PARIIN,joita nyt välttelevät kuin ruttoa.Suomessa hävitetään 1,4 miljardia vuodessa rahaa ulkolaisten huostabisnes konsernien kitoihin,koska es.laittoman "syyn" eli köyhyyden takia huostataan yli 40% lapsista.

Toivottavasti sosiaalimenot alenevat,ja varsinkin nämä VERONMAKSAJIEN pakkomaksamat huostamenot,kun nämä sos.viranomaiset eivät pääse enää tekemään perheistä lastensuojelun asikaskuntaa,sen varjolla että PERHEET HAKEVAT LAINMUKAISIA TUKIAAN(kuten on tähän asti tehty,lapsesta kirjoitetaan huostahakemus jne.jne.kun vanhemmat hakevat LAILLISIA tukiaan)Tai silloin kun äiti ,isä hakee lapselleen täydentävän toimeentulotuen mukaisesti harrastukseen tukea,johon lainmukaan on oikeus,kun se lastensuojelulain ja YK:n Lastenoikeuksien julistuksen ,suomen sos-ja terveydenhoidon lakien ynm.lakien mukaan ON LAPSEN JA PERHEEN ETU.jne.

Unohtui tuossa blogissa mainita se,että nämä sossut ovat tulleet myös TE -tston kautta huohottamaan ihmisten niskaan,HE ovat jopa änkeytyneet asiakkaan tapaamiseen,ja tätä käytäntöä eli sossu,te,työtön setvivät tämän tyttömän elämää,ja YKSITYISASIOITA.

Ei ihme että aikuiset ihmiset kyselevätkin että huostahakemuksiako ,tai huostaamistako niissä/niillä valmistellaan.

Kenen oikeudella ja luvalla sossu tunkee itsensä tekemään "arvioitaan" työttömistä,varsinkaan jos ja kun ihminen ei itse ole sitä pyytänyt,eikä halua,tarvitse??Millä oikeudella nämä tahot levittävät es.pienperheiden asioita(ilman lastensuojelun tai sossuntoimeentuloluukun asiakkuuksia)ihmisten selän takana keskenään?Niin aivan oikein,lainvastaista touhua.Opetelkaa suomen lait,hyvät ihmiset,ja erottakaa pelottelu ja uhkailu niistä.

Käyttäjän jremes kuva
Juha Remes

Joo, tuo unohtuikin mainita. Esimerkiksi työvoiman palvelukeskuksissahan annetaan tuo tietojenluovutus-lappu allekirjoitettavaksi, ja samalla tietosi menevät yhdelle jos toisellekin taholle. Tietojen luovutus on "vapaaehtoista", mutta mikäli et allekirjoita, sinulle voi paukkua karenssia.

Puolustuksekseni mainittakoot että mikäli olisin kirjoittanut kaikista epäkohdista, niin tästä postauksesta olisi tullut kirjan mittainen.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Juu,en tarkoittanut huomautella,kaikkea ei tosiaankaan saa siihen mittaan mahtumaan,jotta kukaan jaksaa lukea. Tuo ns.vapaaehtoisuus onkin se hauska irvikuva noissa viranomaisten pakkokeinoissa.Totta on,että kirjasarjaa pukkaisi,jos kaikki laittomuudet ,epäkohdat jne.suomen viranomaistoiminnasta paperille laittaa.Ei sillä,kohta alkaa niitäkin olla.

Suomessa kun viranomaiset ovat jumalasta ensimmäinen,ja pelottelu,uhkailu,tiedon pimittäminen ,asiakkaiden oikeuksien heille kertomatta jättäminen jne.ovat se hauska tapa "hoidella"nämä hankalat tapaukset,ja ne,jotka pitävät ihmisyydestään ja laillisista oikeuksistaan vielä kiinni.

Koskee sos-ja terveydenhoitoa,kuten kaikkea viranomaistoimintaa.Nämä tosin ovat veronmaksajien rahoilla PALKATTUJA PALVELIJOITA,eli duunissa veronmaksajien rahoilla.
Jep.

Käyttäjän jremes kuva
Juha Remes Vastaus kommenttiin #7

Tuo "vapaaehtoisuus" on todellakin vapaaehtoisuuden irvikuva. Ensin monopolisoidaan työttömyysturva yhdelle taholle. Sitten tehdään itsensä omaehtoinen elättäminen täysin mahdottomaksi kaiken maailman typerillä pykälillä, himoverottamisella ja sääntelyllä. Tämän jälkeen aloitetaan kiristämään karenssilla. Tuo on aika lailla ekvivalenttia siihen että ensin valtio rikkoisi polvilumpiosi, sen jälkeen antaisi sinulle pyörätuolin ja lopulta alkaisi kiristämään pyörätuolin pois ottamisella. Eli kyse ei todellakaan ole vapaaehtoisuudesta.

Suomen viranomaistoiminnasta herää vain yksi kysymys: Ovatko Suomen kansalaiset viranomaisia varten vai viranomaiset Suomen kansalaisia varten?

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen Vastaus kommenttiin #7

Jos mainitsee sanan "lastensuojelu", niin heti aletaan puhua huostaanotosta...

Käyttäjän jremes kuva
Juha Remes Vastaus kommenttiin #10

Ei se lastensuojelu ole huonoa mainetta tyhjästä saanut. Yksityisten huostaanottokotien lapsikauppa kun tuppaa olemaan tuottavaa bisnestä. Kyse on oikeasti ihmiskaupasta jota ei valvo kukaan.

http://www.taloussanomat.fi/ihmiset/2012/06/16/lap...

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen Vastaus kommenttiin #11

Valtionosuusrukkailulla edellisen vuosikymmenen puolivälin maissa säädettiin huostaanoton kulut täysin korvattaviksi kunnille, jolloin kunnan rahoista päättävät määrittivät huostaanoton ainoaksi sallituksi lastensuojelukeinoksi. Kaikki muu tuki nimittäin on mennyt kunnan kassasta, kuten kotiapu, kuntoutukset yms...
Eli syy lastensuojelun huonoon maineeseen löytyy kuntien budjetteja laativista taskulaskinhemmoista... ja huosta-alan vahvasta lobbauksesta.

Käyttäjän jremes kuva
Juha Remes Vastaus kommenttiin #12

Ne kuntien budjetteja laativat Excel-nerot voisivat katsoa laskelmiaan uudelleen. Yksi lapsi voi nimittäin maksaa sata tonnia kunnalle vuodessa. Samaan aikaan nämä huostaanottobisneksen ihmiskauppaa harjoittavat "perhekodit" ovat voiton maksimointiin keinolla millä hyvänsä tähtääviä osakeyhtiöitä jotka tekevät jättivoittoja veronmaksajien rahoilla. Ihmiskaupp... anteeksi, huostaanottobisneksen lobbaus näkyy kyllä hyvin vahvasti näissä huostaanottopäätöksissä.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen Vastaus kommenttiin #12

Se oli 2008 kun lastensuojelulakia "uudistettiin" ja keskustan aila paloniemen rakastama HUOSTAKERROIN otettiin käyttöön.Eli kunnat eivät saa kuin HUOSTAAMISESTA rahaa valtiolta.Raha ei ole korvamerkittyä ,joten se voidaan käyttää mihin lystätään.

Muuhun EI rahaa heru perheille.Useat kunnat rikkovatkin lakia,ja perheet eivät saa heille LAINMUKAAN kuuluvia palvelujaan,tukiaan.Lapset huostataan es.vaikkapa siksi,ettei heille anneta terveydenhoitoa,vaan vanhemmat pakotetaan ns.hoidolliseen huostaan,tai kun ei yhteisymmärrystä viranomaisten kanssa synny PAKKOHUOSTATAAN.TAHDONVASTAINEN huostaaminen onkin ollut kova sana ,tässä huostabisneksen kuviossa.

Siellä on keskustan,kokoomuksen,sdp:n rouvakerholaiset edelleen säätämässä taustalla uutta lasten ja perheiden pään menoksi.Usean vuoden pakkoadoptiosta haaveilleet tantat ynm.tukijoukkonsa tekevät kovasti duunia,jotta perheiden lainmukainen jälleen yhdistäminen estyisi.Kun sos.tantat,neuvolat,naapurien ynm.avustamina,kuka tahansa kelpaa,naamasi ei miellytä jne.tekevät ennakoivia lasten suojeluilmoituksia ,eli syntymättömistä vauvoista,he voivatkin sitten mennä kyykkimään laitokselle valmiiksi,kun lapsi syntyy.

2006 maksoi huostabisnes 600-700 miljoonaa,salaiset ansiot ovat viimeisten arvioiden mukaan 1,4 miljardia vuodessa.Kun lapsi viedään hoidollisen huostan varjolla kotoaan,laitos nettoaa jopa 790 euroa vuorokausi (1 lapsesta)eli kerropa se 365 ja vielä sinne 18v.asti,ja kuten kuvioon kuuluu 21v.asti pihdeissä pidetään.Tietysti hoidon tarpeen jne.testit,vanhemmuuden tutkimukset,arvioinnit (5000-7000eurolla )tekevät nämä samat firmat,jotka lapsia vapauden riiston ja lääkityksen alla pitävät.

Viimeksi ennen vaaleja ei saanut edes kirjoittaa tästä ns.lastensuojelusta,ja tutkimusta kaltoinkohtelusta ei saanut aloittaa,vasta nyt 2015 on annettu lupa tutkia vuosien -38-83 aikana kaltoinkohtelun ynm.kohteeksi joutuneiden omia kokemuksia ja sitä todellisuutta.Valitettavasti ei vieläkään siitä eteenpäin eli näiden 90-2015 tapahtuneiden eli mm.seksuaalisen hyväksikäytön,pahoinpitelyjen ,laittomien vapaudenriistojen(eli aiheettomien huostien)jne.kohteilta.

Tietysti ne vanhempien työpaikkojen ja firmojen menetykset,kaatumiset,sukulaisten ja tuttavien kärsimykset,lasten itsemurhat ,traumatisoitumiset jne.jne.

Erikoista lastensuojelua kun perhe joutuu pakenemaan es.ruotsiin,palaamaan vainon takia ulkomaille,maahan mistä on muuttanut,piilottelemaan lapsensa kanssa jne.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Työhönosoituksiin saatu työnantajan kielteinen vastaus pitää ilmoittaa MOL:n sivuilla asianomaisessa kohdassa. Kohtaa joutuu vähän hakemaan, mutta kyllä se löytyy. Tällä kontrolloidaan sitä, että henkilö yleensä reagoi mihinkään ja on maisemissa.

Älyttömät työhönosoitukset eivät ole aina työttömän edun vastaisia, koska työhakemukseen saatu kielteinen vastaus oikeuttaa työttömyyden jatkamisen ja hakeminen osoittaa aktiivisuutta.

Tietojärjestelmät ja niitä koskevat lait ovat kyllä aika mielettömiä. Vuoden alusta tuli voimaan Laki työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteisöpalvelusta, ja siinä säädetään, että työkkäri, kunta ja KELA kolmen kuukauden mittaisen kartoitusjakson (!) aikana selvittävät työttömän koulutuksen ja ammatillisen osaamisen, sosiaalisen tilanteen sekä työ- ja toimintakyvyn. Jos työtön ei osallistu, seuraa sanktioita. Kuitenkin tällaiset selvitykset ovat, ainakin alimman tason virkailijoiden yhteistyössä ja edellytyksin, joskus aidosti mahdottomia ja tuottavat mielivaltaista väärää informaatiota.

Käyttäjän jremes kuva
Juha Remes

Minä katsoisin että älyttömät työhönosoitukset ovat sekä työnhakijan että työnantajan edun vastaisia. Eihän siinä ole mitään järkeä että yrittäjä hakee esimerkiksi CE-kortillista ammattikuljettajaa ja työkkäri laittaa "työtarjouksia" työnhakijoille joilla ei ole edes ajokorttia? Sitten tämä yrittäjä-raukka joutuu vastailemaan täysin sopimattomien ihmisten kyselyihin eikä hänellä ole aikaa sopivan ihmisen rekrytointiin.

Työnhakijan edun vastaista tämä on siksi että hänen pitäisi hakea itselleen sopivaa työpaikkaa, mutta jos hänen pitää jatkuvasti hakea täysin sopimattomiin työpaikkoihin vain koska "työkkäri kontrolloi", niin tuohan on selvää energian haaskausta.

Mitä tulee noihin tietojärjestelmiin, koko systeemi pitäisi tarkastella uudelleen ja poistaa mahdollisuus tuon sortin mielivaltaan.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Oikeastaan kaikki nämä tietojen keruut ja rekisterit ihmisistä on tehty EUn tarpeisiin eli siksi ,koska kansalaiset on saatava pysymään ruodussa,tässä moniongelmaisia tehtailevassa EU-kommuunissa.Ihmisistä pitää saada talletettua kaikki tieto,neuvolasta kouluun,työelämään ,hautaan asti.Jos ei suosiolla niin pakolla.

Kun ihmisiltä otetaan luulot pois,ja nöyryytetään viranomaisten taholta,saadaan alamaiset kulkemaan hattu kourassa omassa kotimaassaan.700 000 TYÖTÖNTÄ,JA LISÄÄ PORUKKAA OTETAAN??Hetkinen,jokin ei stemmaa tässä yhtälössä.Kun yksittäisen kansalaisen oikeuksia ja oikeusturvaa on jatkuvasti heikennetty eun sisäänajon aikana,ei se ole turhan takia tapahtunut.

Sama koskee sosiaalihuollon puolella tehtyjä lakimuutoksia,eli perheiden oikeuksia ja perhesuojan heikentämistä.Ennen lapsella oli vanhemmat nyt nämä ovat bisnesajattelumallin mukaisesti säädettyjen lakien kautta huoltajia,huoltajia joilla ei ole oikeuksia edes lastensa terveystietoihin.

Kela,TE,sos.viranomaiset jne.ovatkin he,jotka PÄÄTTÄVÄT mielensä mukaan,MITÄ SINÄ HALUAT.Jos "vikuroit" näitä tahoja vastaan,järkätään sinulle kyllä sopivat karenssit,lastensuojeluviranomaiset niskaan,ja jopa virkavalta.Poliisi on nimittäin myös velvollinen antamaan virka apua sos.viranomaisille.

Eli työttömäksi potkitusta isästä tai äidistä tuleekin yhteiskunnan silmissä "moniongelmainen juoppolalli,joka ei kykene huolehtimaan lapsistaan,eikä hallitse elämäänsä"Hauska ajatus,kun ne ihmiset ovat siihen asti olleet ns.normaaleja ihmisiä ja ainoa asia mikä on muuttunut,on työttömäksi joutuminen.
Eivät nämä isät ja äidit ynm.ole itse keksineet alkaa työttömiksi.Siihen ei sossujen ynm.kartoitukset auta,kun rahat on loppu,ja laskut ynm.maksut pyörivät vanhaan malliin.Ainoa mitä perheet saavat niskaansa on paineet ja pelko vielä kaiken päälle,perheensä hajoamisesta.

On se kumma ettei varat riitä suomalaisten perheiden tukemiseen,kun yhden lapsen huostaamisella työtön,vähävarainen perhe esimerkiksi,tai pieni kylä eläisi herroiksi.100 000 ,halvimpia laitoshuostafirman taksoista,saisi perheelle yli 8000 kk "tukitoimia"Mikä ettei se poliitikkojen tahtotila yllä siihen saakka.
Kas vain kun asiantuntijat on vaiennettu,jotka ovat laskeneet ja tutkineet tämänkin asian jo vuosia sitten.

Käyttäjän TaryaKorhonen kuva
Tarya Korhonen

Juuri näin olen asian ymmärtänyt, siksi olen myös joka kerta kun työttömyydestä tulee puhe kirjoittanut, että TE toimistojen virkamiehet ovat täysin ammattitaidottomia nykyään. Juu, he olivat sitä jo minun nuoruudessani. Silloin kuitenkin vielä omaa järkeä käyttäen onnistui löytämään itselleen sopivia työpaikkoja, koska niitä oli enemmän tarjolla kuin nyt. Jälleen uusi ehdotus
eduskuntaan; poistakaa nyt ihmeessä tällaiset turha byrokraatit palkkalistoilta sillä säästettäisiin euroja vanhusten asumistukeen ja tai toimeentulotukiin, jotta ihmisten ei tarvitse nähdä nälkää!

Markku Ahtiainen

Eli mikään ei ole muuttunut 30 v

Toimituksen poiminnat