jremes

Neuvosto-Suomessa punanuttu ryöstää sinut

Punanutulla en tarkoita joulupukkia vaan sosiaalidemokraattia (Homo Kleptokratus). Omistajaohjausministeri Sirpa Paaterolta (SDP) pääsi aivopieru näin itsenäisyyspäivän aattona. Paatero haluaisi valtion sijoittavan pankkitileillä olen rahan kasvuyrityksiin. Minulta oli lentää kahvit näppikselle jo Paavo Arhinmäen kansanpankki - ideasta, mutta nyt ovat asiat huonosti, kun jo Sosiaalidemokraatitkin ehdottelevat ihmisten rahojen sosialisoimista. Poliitikot ilmeisesti haluavat tahallaan aiheuttaa Suomeen talletuspaon.

Suomen ministerit ovat näemmä täysin hakoteillä rahoituksen suhteen. Ensinnäkin, rahat eivät "makaa" pankkitileillä vaan pankit lainaavat ne eteenpäin. Mikäli tallettajat lähtevät nyt hakemaan rahojaan pois, niin niitä rahoja ei todellakaan ole täysimääräisenä pankin holveissa. Paatero haluaa siis sijoitella rahoja joita ei oikeasti ole edes olemassa.

Toiseksi, asuntolainat tuottavat pankeille parempaa ja varmempaa tuottoa kuin yrityslainat. On siis pankin kannalta parempi että rahat lainataan kotitalouksille kuin yrityksille. Yrityksiin sijoittaminen on riskialttiimpaa ja myyntivoittojen sekä osinkojen verotus on korkeampi - rahaa kannattaa siis pitää nollakorkoisella pankkitilillä sen sijaan että niitä lähtisi uhkapelaamaan osakekasinolla.

Jatkakaa vain samaan malliin. Siinä vaiheessa kun Perussuomalaiset, Keskusta ja Kokoomus liittyvät tähän laulukuoroon vaatimaan kotitalouksien rahojen sosialisoimista yrityksille, niin voitte olla varmoja että joku kaunis päivä alkaa massiivinen talletuspako kun suomalaiset hakevat rahansa piirongin laatikkoon. Demarilogiikka ei petä koskaan: ensin tapetaan verotuksella kaikki halut taloudelliseen toimeliaisuuteen, ja sitten valtio alkaa varastamaan yksityisten ihmisten säästämiä rahoja suoraan pankkitililtä.

Jos tässä oikeasti halutaan kannustaa kasvuyrityksiin sijoittamista, niin ensimmäinen temppu olisi ns. avoir fiscal - järjestelmän palauttaminen eli osinkojen kaksinkertaisen verotuksen poistaminen.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Ei vaadi kovin paljoa järkeä, kun ymmärtää pankkitoiminnan periaatteen. Ottolainauksella saadut varat pankki lainaa tarvitseville noudattaen tarkkaa seulontaa. Kannattamattomia kohteita ei lainoiteta. Takaisinmaksukyky ja turvaava vakuus ovat avainsanoja. Tähän toimintaan pankeilla on monien vuosikymmenien aikana saatu ammattitaito.

Jos tätä sijoitustoimintaa ryhtyisi valtio hoitamaan, mistä tulisi ammattitaitoinen henkilökunta? Siirtyisivätkö pankeista antolainasta hoitava henkilöstö valtion palvelukseen? Muuttuisiko antolainauspolitiikka? Olisiko jäsenkirjasta apua lainaa anottaessa jne jne?

Tuntuu siltä, että Paateron ja Arhinmäen kannattaisi perehtyä hieman enempi aiheeseen. Toisaalta mikään ei estä perustastamasta puoluepoliittista pankkia, onhan siitä jo 80-luvulta kokemuksia, tosin ei kovin hyviä.

Käyttäjän VesaHytnen kuva
Vesa Hytönen

Eläkerahastoissa vasta rahaa makaa miljarditolkulla, eikä niitä voisi alkaa levitellä?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Hehheh, vai makaa rahjaa miljarditolkulla. Siis raha on jossakin Roope-Ankka-tyyppisessä rahasiilossa? Ei taida käteistä rahaa löytyä eläkevakuutusyhtiön kassasta montaakaan kymppiä. Saattaa henkilökunnan pikkujoulujuhlan keräyslippaassa olla enemmän. Jaa, että missä ne eläkerahat ovat - ovat kai levitelleet niitä lainoina yrityksille.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Ajatus siitä, että aina pitäisi olla voimassa oleva passi ja riittävästi irrotettavaa (ennen sanottin käteistä), on vanha, mutta talletuspaon lisäksi myös ihmisiä voi lähteä.

Käyttäjän VesaHytnen kuva
Vesa Hytönen

Käteistä? Jos ei luota setelirahaan, niin missä muodossa se omaisuus pitäisi mukanaan raahata. Kultaa? Olen kyllä kuullut, että hopea olisi varmempi sijoitus, mutta molempien materiaalien hankaluutena on paino.

James Bondin ensimmäisellä vastustajalla eli Tohtori Nolla oli omaperäinen ratkaisu. Hän oli ennen sotaa ostanut harvinaisia postimerkkejä jotka sitten myi sodan jälkeen hyvällä voitolla. Etuna oli olematon paino ja koko, helppo piilottaa.

Mihin muuhun voisi omaisuutensa kiinnittää?

Toimituksen poiminnat